Kinetoterapie pentru copii

Prin kinetoterapie se poate preveni si vindeca afectiunile neuro-motorii care pot fi prezente din nastere sau pot aparea la varste foarte fragede. Se intampla de cele mai multe ori, ca parintii in loc sa stimuleze corespunzator musculatura si sistemul osos al copilului sa se poate cu ei ca niste bibelouri.

Miscare poate fi controlata din prima zi din viata prin kinetoterapie si are ca rezultat dezvoltarea normala si armonioasa a copilului, prevenirea afectiunilor fizice, imbunatatirea respiratiei si digestiei.

Gimnastica de recuperare si kinetoterapia ca metoda profilatica pot fi aplicate la orice varsta. Pentru copiii cu varste intre unu si trei ani, metodele de tratament consta in exercitii de durata, cu intensitate crescanda, bazate pe tonifierea musculaturii si corectarea pozitiei.

In cazul unei afectiuni in stadiu avansat, kinetoterapia se face strict sub indrumarea persoanelor specializate, dat fiind ca gimnastica medicala trebuie asistata si modificata treptat, in functie de evolutia recuperarii copilului.

Copiii trebuie sa-si mentina mobilitatea articulara, dar si un tonus muscular bun. Sedintele se fac sub forma de joc, copii nu sunt stresati, iar parintii sunt incantati si increzatori atunci cand observa ca cei mici sunt supravegheati, corectati si, mai ales, dornici pentru a veni la aceste sedinte