Kinetoterapie masaj reflexoterapie

Kinetoterapie prin masaj reflexoterapie, este reprezentat de un punct reflex pe corp care corespunde fiecarui organ. Atunci cand unul dintre organe este afectat de o boala, puncatul sau reflex semnaleaza o problema in zona respectiva, care poate fi inlaturat prin kinetoterapie masaj reflexoterapie.

Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa.

Prin kinetoterapie, reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.

Din cauza toxinelor acumulate de-a lungul timpului, primele sedinte de reflexoterapie sunt in general mai dureroase, insa aceasta durere se diminueaza semnificativ dupa cateva sedinte. Dupa caz apar si reacti adverse la refleoterapie precum ameteli, greata, stare de oboseala, etc. Reactiile adverse sunt doar trecatoare, cel mai mult fiind prezente la inceput si dupa dispar in procesul de eliminare a toxinelor.

Kinetoterapia prin masaj reflexoterapie este recomandat atat pentru prevenire, cat si pentru tratarea bolilor cauzate de toxinele acumulate. Se poate preciza ca este printre cele mai sigure modalitati pentru a va recapata flexibilitatea si eliminarea toxinelor.