Kinetoterapie copii
Kinetoterapie la copii trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor de execitii terapeutice individuale, in functie de afectiunea constatata. Prin kinetoterapie copiii isi pot remedia sau preveni afectiuni fizice care le pot afecta viitorul.
Jocul este foarte important ca metoda de invatare a abilitatilor motrice. Kinetoterapeutul trebuie sa stie sa se poarte cu copilul, sa se joace cu el – este important ca specialistul kinetoterapeut sa reuseasca sa faca din exercitiile fizice o joaca.
Prin kinetoterapie – gimnastica medicala – se pot corecta posturile anormale ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioze, cifoze sau lordoze.
Kinetoterapia copii are ca rezultate :
- castigarea mobilitatii articulare normale pierdute in urma unei imobilizari post-fractura
- normalizarea tonusului muscular
- antrenarea intregul corp in miscare si pregatirea organismul copilului pentru efort
- corectarea diferite deformari ale coloanei vertebrale;
- tratarea afectiunilor aparatului locomotor;
Kinetoterapia este o terapie de lunga durata si cere din partea pacientului perseverenta. Kinetoterapeutul trebuie sa isi sustina permanent pacientul, sa il motiveze in momentele de dificultate, sa discute si sa explice fiecare rezultat aparut.
Si copiii cu afectiuni din sfera neurologica – hemipareze, parapareze – pot beneficia de rezultatele pozitive ale kinetoterapiei. Rahitismul, obezitatea si alte afectiuni metabolice se pot trata, de asemenea, prin kinetoterapie.
Google+
All Comments