Info: contact@geokinetic.ro | Programari: 0722.382.182

Tratare Parkinson Bucuresti

Kinetoterapie Tratare Parkinson Bucuresti, tratare Parkinson sector 1 2 3 4 5 6 Bucuresti. Kinetoterapie Tratare Parkinson la domiciliu Bucuresti-Ilfov.

Fara sa i se cunoasca etiologia, se considera ca boala Parkinson are la baza degenerarea progresiva a neuronilor din lobus niger.

Clinic, semnele majore sunt rigiditatea, bradikinezia si tremorul neintentionat care determina la randul lor:
► tulburari posturale importante,
► mers cu pasi mici si fara balansul membrelor superioare,
► afectarea reflexelor de redresare cu pierderea echilibrului,
► deformari ale membrelor.

Boala Parkinson evolueaza lent, putand parcurge cinci stadii evolutive. Desi tratamentul medicamentos si chirurgical a adus ameliorari importante in evolutia bolii, kinetoterapia isi pastreaza un loc important si indispensabil in asistenta acestor bolnavi.

Faptul ca boala este evolutiva, nu trebuie privita cu scepticism ideea reeducarii functionale a bolnavului prin kinetoterapie.

Tratarea kinetoterapie Parkinson:

In boala Parkinson kinetoterapia are ca obiective principale:
► ameliorarea mobilitatii – de precizat ca miscarile trebuie sa se execute pe toata amplitudinea lor;
► ameliorarea vitezei de miscare – ca stimuli senzoriali se utilizeaza strigatul, lumina, fluieratul, bataia din palme, atingerea pe umar, muzica ritmica,
miscarea kinetoterapeutului;
► ameliorarea coordonarii miscarilor la care se adauga: exercitii libere axio-periferice si periferice-axio-periferice, exercitii de rotatie a
trunchiului asociind miscari de brate sau pasi de mers;
► ameliorarea respiratiei – se vor executa exercitii de relaxare generala si toracica urmate de exercitii respiratorii toracice, apoi abdominale si
in final, abdomino-toracice inferioare;
► ameliorarea mimicii – pentru controlul lor, exercitiile de mimica se executa in fata oglinzii si sunt la inceput analitice-vizand separat fruntea,
sprancenele ,ochii, obrazul ,gura. Tehnica de lucru are la baza repetitiile aceleiasi miscari ritmate pe stimuli senzoriali.

In reeducarea functionala a parkinsonului un rol decisiv il are familia, care trebuie sa asiste si sa incurajeze eforturile bolnavului. Astfel, apartinatorii vor insista cu rabdare pe langa bolnav ca acesta sa-si execute zilnic (de cateva ori pe zi) programul de exercitii dat pentru perioada respectiva.

Pentru mai multe detalii si oferte Kinetoterapie Tratare Parkinson Bucuresti trebuie doar sa ne contactati.

Acest tratament se poate efectua la domiciliul pacientului.
Bucuresti, sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6.
Pentru programare sunati la: 0722.382.182